Galaxy S8'de Cam Altında Parmak İzi Okuyucusu Görebiliriz!

Akabinde Samsung'un yeni amiral telefonunda Home tuşuna yer vermeyeceği konuşulurken Synaptics'de cam altında parmak izi okuyucusunu duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devinin parmak izi sensörü teknolojisi üreten firma cam altında yerleşen parmak izi okuyucusunu tanıtınca günlerdir söz konusu olan Home tuşunun kaldırılması da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Kuvvetle muhtemel ki Samsung, Galaxy S serisinde artık Home tuşuna yer vermek istemiyor. Bildiğiniz üzere Home tuşu parmak okuma teknolojisine sahip olduğundan bu fiziksel tuş kaldırıldığında parmak izi okuyucusunun nerde olacağını düşünmeye başladık. Samsung'un home tuşunu kaldırmasıyla birlikte bu özelliği nereye yerleştirebileceğini düşüne dururken Synaptics, yeni bir teknolojisini duyurdu

Firma söz konusu olan FS9100 kod sensörünü 1 mm'ye camın altına yerleştirecek teknolojisini duyurdu. Bu firmanın söz konusu sensörü duyurması önemliydi çünkü Samsung'un parmak okuyucu sensörlerin üreten kendisi. Düğmenin varlığını gereksiz hale getiren teknoloj 1 mm camın altına yerleştirilebiliyor ve son derece iyi çalışıyor. Öyle ki ıslak parmakla bile sensör sorunsuz bir şekilde kullanılabilir sözlerini kullandı.

Yeni sensörün su geçirmez çizilmeye dayanıklı cam paneller ile korunacağı doğrulandı. Parmak izi okuyucunda bu yeni dönemi ilk başlatan isim Samsung'un olması beklenen birşey. Daha temiz düz bir tasarım oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Samsung'un yeni amiral telefonunda bu teknolojiyi kullanması öngörülüyor.

Peki siz Home tuşunun yerine cam panelin gelmesini ister miydiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.