Gönlünü Robota Kaptırdı!

Fransa'da yaşayan bir kadın robotuyla evlenmek için özel bir yasa çıkmasını istiyor..

3D yazıcılar ile üretilen InMoovator isimli bir robota aşık olduğunu duyuran kadın onunla birlikte yaşadığını ve nişanlandıklarını duyurdu. Bununla birlikte genç kadın kendisine özel bir yasa çıkmasını robotla evlenmek istiyor. Eşi benzeri görülmemiş olan bu durum için ne söylenir bilemedik. Robotlar insanların aşk ilişkisi yaşadığını daha önce sadece bilim kurgu filmlerinde görüyorduk ancak bu da gerçek oldu.

Twitter'da sesini duyuran Lilly InMoovator adını kullanan kadın yasaların izin vermesi halinde sevdiğiyle evlenmek istiyor. Genç kadının tek hayali gelinlik giyip sevdiği robotla evlenmek. Kendisinin bu durumunu roboseksüel bir insan olarak tanımlayan InMoovator, bu yaşadıklarının saçma olmadığını düşünüyor. Bu yaşamış olduğu durumu saçma olarak gören insanlara karşı çıkan kadın robotların insanlara benzer bir yapıya sahip olduğundan insanların robotlarla aşk yaşayabileceğini öne sürüyor. Kendisi zaten bu aşka çoktan vurulmuş, aklı gitmiş sevgiden..

Her ne kadar şuan için garip bir durum gibi görünüyor olsa da belki biz göremeyebiliriz ama 50-100 yıl sonra insanlardan ayırt edilemeyen fiziksel görünümüyle ve yapay zekasıyla insanlara benzeyen robotlar çıkacak. O gün geldiğinde belki Fransız kadın tarihinin ilk roboseksüeli olarak anılır..

Peki siz robotla evlenmek isteyen genç kadın için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.