Google Asistanı, Siri'ye Rakip Olabilir!

Google Asistanı geçtiğimiz birkaç ayda Google Pixel hizmete girdiği andan itibaren genişledi. Şimdi de iOS'a rakip olmaya hazırlanıyor.

Google Asistanı yakın gelecekte iOS cihazlarında piyasaya sunulacak ve konuyla ilgili bilgiye sahip kaynaklar bildirildiğine göre Pazartesi günü bu durumu açıklığa kavuşturdu. Mountain View tabanlı teknoloji devinin yapay zeka arkadaşının bir süre önce bir iOS versiyonunu geliştirdiği iddia ediliyor ve Amerika'da yumuşak bir şekilde başlatmayı planlıyor sonunda sesle uyumlu olan arkadaşını uyumlu iPhone'lara sergilemeyi planlıyor.

Google Asistanı'nın iOS sürümü, Apple'ın tescilli işletim sistemine entegre olamayacak, açık nedenlerle Android'de olduğu gibi rapor devlete göre, şirketin bunun yerine normal sesli mesajlaşma sisteminin bir bileşimi olan bir hizmeti serbest bırakmayı planladığını belirtti. Google Allo uygulamasının bir parçası olarak kullanılabilen tamamlayıcı ve sohbet odaklı sürümü.

Söylentinin doğru olduğu ortaya çıkarsa İnternet devi, tüketiciye yönelik AI hizmet pazarında görünüşte Google Yardımcısı etrafında daha büyük bir telefon ekosistemi yaratmaya çalışarak arkadaşını yalnızca Android'e bağlamak yerine büyük bir adım attığını gösteriyor. Gelecekte, Google Asistanının iOS sürümünün Siri'ye nasıl karşı olacağı ve Google'ın büyüyen AI ekosistemine Apple tarafından üretilen cihazları gerçekten dahil edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Şirketin bunu yapma çabalarına ilişkin ayrıntıları zamanla öğreneceğiz.

Peki sizce Google'un asistanı Siri'yi geçer mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.