Google Kadınlara Düşük Maaş Verdiği İddiasıyla Mahkemelik Oldu!

Teknoloji devi Google maaş ödemelerinde çalışanlarına cinsiyet ayırımı yaptığı gerekçesiyle davalık oldu. İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı kısa süre önce firmalardaki maaş adaletini ve ayrımcılığın önüne geçebilmek için şirketlerden rasgele maaş bodroları istedi ancak Google bakanlığın bu isteğini reddetti. durum böyle olunca bakanlık geniş çaplı araştırma yapmaya başladı. Google beklenmedik bir suçlama ile karşı karşıya kaldı.

4 Nisan tarihini "Eşit Maaş Günü" ilan eden Google personeller arasında ayrımcılık yapılmaması için kampanya yürütüyordu fakat yürütmüş olduğu kampanyanın aksine bir iddia ile başı derde giren Google davalık oldu. ABD Çalışma Bakanlığı, Google'a kadın ve erkek personellerinin aynı işi yapmasına rağmen daha düşük maaş ödediği gerekçesiyle dava açtı. Bakanlığın iddialarına göre Google federal istihdam yasalarını bu hareketi ile ihmal etmekte.

Bakanlığın söylediğine göre Google aynı pozisyonda olan kadın ve erkek çalışanlarına eşit miktarda maaş ödemiyor. Öyle ki hemen hemen her pozisyonda kadınlar, erkek çalışanlardan daha az maaş alıyor. Öte yandan Google tüm bu iddiaları reddederek böyle bir şey olmadığını ve cinsiyet ayrımcılığı yapmadıklarını, bakanlığın elinde de buna dair bir kanıt bulunmadığını söylüyor.

Sizce bu dava nasıl sonuçlanacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.