Google Now Türkiye'de!

Google'ın sesli asistanı Google Now Türkiye'de hizmete girdi. Peki Google Now ne işe yarıyor. Google Now ne işe yarar ? İşte tüm detaylar!

Google'ın sesli asistanı Google Now ilk çıktığından beri çok sevilmişti. Ancak Google bu hizmeti ülkere göre gruplandırmıştı. Google ile Türk hükümetinin arasının açılmasından Google pek çok servisini Türkiye'de ki kullanıcıların kullanımına sunmamıştı. Bu servislerden birisi de Google'ın sesli asistanı Google Now'dı. Ancak Google'ın bugün yaptığı açıklamaya göre Google Now artık Türkiye'de ki kullanıcıların da kullanımına açıldı. Peki Google Now nedir ? Google Now nasıl kullanılır. İşte tüm detaylar.

Son zamanlarda kullandığımız mobil cihazlarda hayatımızı kolaylaştıran sesli asistan yarışında Apple'ın Siri'si önde götürüyordu. Hele ki Sİri'nin Türkiye'de de kullanımda olduğunu ve Türkçe dili desteklediğini sayarsak. Ancak Apple'ın Siri'sine yeni bir alternatif geldi. O da Google Now. Google'ın asistanı olan Google Now bugün itibariyle ülkemizde de kullanıma açıldığı aktarıldı. Apple'ın asistanı olan Siri'nin en büyük rakibi Google Now böylelikle Türkiye macerası da başlamış oldu. Google Now bu arada hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilir.

Google Now genel itibari ile Siri'nin görevini görüyor. Randevularınızı, uçuş bilgilerinizi, ev/iş adreslerinizi Google Now ile öğrenebiliyorsunuz. Örneğin bir randevuya gideceğinizde eğer bu randevu sizin takviminizde kayıtlıysa, Google Now o veriyi takvimden alarak size Google Maps üzerinden rota çiziyor ve trafik durumunu da göz önünde bulunduruyor. Böylece size bildirimlerle geç kalmamanız için uyarılar gönderiyor.

Google Now hava durumunu sorduğunuzda hava yağışlı ise "Yanına yağmurluğunu ve şemsiyesini almayı unutma." gibi hoş hatırlatmalar da yapıyor.

Son olarak iOS üzerinden yaptımız testlere göre Google Now'ın Türkiye'de kullanıma açılmadığını görüyoruz. Belki de ilerleyen günlerde yeni bir güncelleme ile kullanıma sunulur.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?