Google Öğretmenler Gününe Doodle Yayınladı!

Google Öğretmenler gününe özel Doodle yayınladı, önemli ve özel günleri unutmayan Google geleceğe ışık tutan öğretmenleride unutmadı...

Son zamanlarda olduğu gibi bu sene de Google öğretmenler gününü unutmadı ve bir Doodle yayınlayarak jest yaptı. Giriş sayfasında oldukça renkli ve sevimli kalemler ile öğretmen ve öğrencileri temsil eden bir Doodle yayını yaptı. Bugün 00.00'dan itibaren Google'da arama yaptığınızda öğremenler gününe özel olan Doodle'yi göreceksiniz.

Türkiye genelinde TEOG sınavının öğretmenler günen denk gelmesi nedeniyle okulların tatil olmasıyla birçok öğrenci öğretmenlerine hediyelerini veremeyecek. Ancak Google hazırlamış olduğu Doodle ile öğretmenlerimize hediyesini öğrencilerinden önce vermiş oldu.

Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanan ve önemli tarihlerden biri olan olan Öğretmenler Günü, 1994’ten beri pek çok ülkede her yıl 5 Ekim günü kutlanıyor. Ancak bazı ülkeler, kendi kültürel ve tarihi özelliklerine göre Öğretmenler Günü'nü farklı tarihlerde ve şekillerde kutluyor. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bazı ülkelerde bu özel gün tatil ilan edilebiliyor. Peki, Türkiye'de neden 24 Kasım'da kutlanıyor? 24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bu sebeple Türkiye'de Öğretmenler Günü her yıl Kasım ayının 24'ünde kutlanır.

Bizde Teknoce Ailesi olarak bütün Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü Kutluyoruz...

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.