Google, Project Treble ile Güncelleme Çözümü Sunacak!

Project Treble, hiç duymadığınız en önemli Android güncelleştirmesidir. Peki Project Treble nedir, ne işe yarayacak? Google'un güncelleme sorununu çözecek mi?

Sadece bir hafta önce, Google'ın Project Treble ile Android güncellemelerini nasıl hızlandırmaya çalıştığını öğrenmiştik ve artık Google'ın çok Pixel akıllı telefonlarının Android O geldiğinde Project Treble ile çalışacağını biliyoruz.

Android, son yıllarda köklü gelişmeler ve çarpıcı değişiklikler görürken, Google'ın işletim sistemini hâlâ rahatsız eden bir alan güncellemelerin hızı olmuştur. Nexus veya Pixel cihazınız yoksa, Google'ın güncellemelerini resmi olarak yayınlandıktan birkaç ay sonra alacaksınız anlamına geliyor. Bu gerçekten çok can sıkıcı. Apple'ın avantajı burada devreye giriyor. Dünya genelinde aynı günde güncellemeyi veriyor ancak Google'ın geciken güncellemeleri ne yazık ki Android kullanıcılarını üzüyor.

Şirket öncelikle işletim sistemi güncellemelerinin çeşitli işlemcilerle uyumlu olduğundan emin olmalı ve bu yüzden Google, OEM'lerden önce silikon şirketlerine yönelik güncellemeleri gönderiyor. Ile Android O , Google bu durumu değiştirmek ve esasen cihaz vericilere donanıma özgü parçaların doğrudan erişim vermek istiyor.

Google, Pixel ve Pixel XL'in OS güncellemelerini iki yıl ve güvenlik yamalarını üç yıl süreceğini belirtmesine rağmen Project Treble, teorik olarak daha uzun yazılım desteğinin mümkün olabileceği anlamına geliyor. Google'ın kendi amiral gemileri bu yaz Android O ile piyasaya sunulduktan sonra Project Treble üzerinde çalışıyor. Google daha önce yalnızca Android O ile gönderilen telefonların Project Treble ile çalışacağını belirtti ancak Pixel cihazlarının bir istisna olacağı düşünülüyor.

Büyük OS güncellemelerini sunarken dikkate alınması gereken başka konular var (cihazın genel performansını nasıl etkileyecek, donanım satışlarını etkileyecek mi?) Ve sonuçta karar vermek için Google'a kalacak olsa da Android'in cihazlar, iOS cihazları gibi Android O'dan başlayarak kesintisiz ve sürekli destek görecektir.

Project Treble nedir?

Project Treble, yeni Android işletim sistemi güncellemelerinin daha fazla cihaz üreticisine ulaşmasını ve dolayısıyla daha fazla tüketiciye zamanında ulaşmasını önleyen sorunları ortadan kaldıracak bir Google çözümüdür. Android O ile birlikte işletim sistemini yeniden inşa ederek güncellemelere Google, yeni bir boyut kazandırmak istiyor.

Peki siz Project Treble için ne düşünüyorsunuz, yazılım güncellemeleri sizin için ne kadar önemli?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.