Google, Uber'in Yoluna Taş Koyuyor!

Google ve Uber arasındaki Patent Anlaşmazlığı devam ediyor. Mahkemeye yeni deliller sunan Google, Uber'in sürücüsüz otomobil üretmesine mahkeme yasağı getirebilir...

Geçtiğimiz günlerde Google'ın sürücüsüz otomobil projelerini yürüten Waymo şirketine ait bazı patentlerin eski Google çalışanı tarafından çalındığı ve bu çalışanın şu anda Uber bünyesindeki bir şirketi tepe adında olduğu ve buna ek olarak Googel'ın Uber'i kendi sürücüsüz otomobil patentlerini çalmakla suçladığını daha öncede belirtmiştik.

Bunun üzerine Google'ın mahkemeye başvurmasının ardından davanın yetersiz olduğu düşünülürken Google yeni deliller sundu. Google'ın yeni topladığı deliller sonucunda Adli Güvenlik Mühendisi Gary Brown'ın yeminli ifadesi ve Uber'in Google'dan çaldığı bazı meteryalleri otonom araçlarında kullandığına yönelik deliller bulunuyor.

Google'ın sunduğu deliller gerçek çıkarsa mahkeme tarafından alınacak kararka Uber'in otonom araçlarıyla ilgili mahkeme çeşitli düzenlemelerde bulunabilir hatta Uber'in otonom araç üretmesine ciddi yasaklar getirebilir.

Sizce Uber Google'ın patentlerini çalmış olabilir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.