Google Yıllanmış Bir Özelliği Gün Yüzüne Çıkardı!

Google 9 sene önce duyurup daha sonra kaldırdığı uygulamasını tekrar kullanıma sundu...

Google 9 yıl önceki özelliğini günümüze taşıdı. Google, inovasyon motorunu rekabette ön planda tutarak, 580 milyar dolarlık bir imparatorluk inşa etti. Şirket, çarşamba günü etkileyici ve merak uyandırıcı bir özelliği sekiz yıl aradan sonra tekrar gündeme bomba gibi düştü.

Google, popüler Haritalar uygulamasıyla kullanıcıların yerlerini arkadaşlarıyla ve kişilerle gerçek zamanlı olarak paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özellik açıkladı. Bu güncelleme sayesinde Google Haritalar kullanıcıları artık bir toplantıya geç gelip gelmediklerini veya trafikte sıkıştıklarını arkadaşlarına hızlı bir şekilde gösterebilecekler.

Bu cazip bir fikir ve neden Google'ın daha önce böyle düşünmediğini merak ediyorsanız, cevap şu şekilde:

2009'da akıllı telefonlar henüz emekleme aşamasındayken Google, Latitude adlı bir uygulama tanıttı. Latitude uygulaması, konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmanıza ve sizinle paylaşmayı seçerse, yaklaşık konumlarını görmenize olanak tanıyordu. Başka bir deyişle, Google'ın şu anda yeni lanse ettiği hemen hemen aynı özellik.

İşte 2009 yılında tanıtılan Google Latitude:

İşte yeni Google Haritalar konum paylaşım özelliğinin ekran görüntüsü:

Arayüzler, son sekiz yılda teknolojinin değişmesine rağmen hemen hemen aynı görünüyor. (Google Latitude'un ilk sürümü BlackBerry telefonları içindi.)

Latitude piyasaya sunulduğunda, uygulama yaygın bir şekilde gizlilik kaygısı uyandırdı. Avrupalı ​​bir güvenlik grubu olan Privacy International, kullanıcıların Latitude'un etkinleştirildiğinin farkında olmayabileceği ve bu nedenle yerlerini izleyebilecekleri konusunda bir rapor yayınladı.

Bir Google sözcüsü Computerworld'e yaptığı açıklamada, şirketin gizlilikle ilgili kullanıcı geri bildirimlerini ciddiye aldığını ve Latitude açıkken kullanıcıları uyarmak için bildirim eklediğini söyledi.

Siz Google Latitude'nin özelliğini beğendiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.