Google'ın Yeni Fotoğraf Tarama Uygulaması Geldi!

Google eski resimlerini dijitale aktamak isteyenler için PhotoScan uygulamasını yayınladı...

Eskiden dijital fotoğraf makinelerinde fotoğraflar çekilirdik ve poz yakma veya pozum bitti gibi cümleleri sıkça kullanırdık. tabi birde bunları çıkartması vardı yani tab ettirmek. Eski dostumuz olan 36mm filmler teknolojinin günden güne gelişmesiyle beraber yerlerini MicroSD kartlara bıraktı.

Eski fotoğraf albümlerinin yeine dijitale profesyonel şekilde aktarmak isteyen kullanıcılar fotoraflarını teker teker taratmak zorunda kalıyordu. Ancak Google bu duruma el koydu ve PhotoScan uygulamasını devreye soktu. Farklı algoritması ile fotoğafı birebir tarayan Google PhotoScan taradığınız fotoğrafları isterseniz film rulosuna veya Google Photos hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Google PhotoScan ile önce bir fotoğraf çekmenizi istiyor, daha sonrasında fotoğrafın çerçevesine dört adet beyaz nokta geliyor. Bu noktaları hizalayıp çekerseniz eski fotoğrafı akıllı telefonunuzdan çekmiş gibi profesyonel bir görünüme kavuşacaksınız. Şu anda Android ve iOS için yayınlanan Google PhotoScan fotoğraf tarama uygulaması hem ücretsiz hemde profesyonel bir kullanım sağlıyor.

Siz Google PhotoScan'ı yararlı buldunuz mu?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.