Herşeye Rağmen Samsung En Çok Tercih Edilen Telefon Üreticisi!

Samsung Galaxy Note 7 ile yaşadığı patlama sorunları ve zarara rağmen IDC verilerine bakınca dünyanın en çok tercih edilen telefonu olmaya devam ediyor...

Son zamanlarda Samsung dediğimizde ilk olarak akıllı patlayan Galaxy Note 7 telefonu geliyor. Şirket telefonun üretimini ve satışlarını durdurmasına rağmen hala rahat bir nefes alamadı. Samsung Note 7 cihazında böyle sorunlar yaşamasından dolayı güven kaybetti düşünceleri herkesin kafasında yer alıyordu. Ancak Samsung'un sadık kullanıcıları durumun tam tersi olduğunu ortaya koydu.

IDC son verilerine göre Note 7'nin patlama sorunlarına rağmen Samsung 2016 senesinin mobil pazarında 375 milyon cihaz satarak bu yılın satışlarına %7 oranda arttırdı ve markette %20 bir oranla telefon sektöründe bir numara olmayı başardı.

Arkasından gelen Apple ise %5 kaybederken %12 oranda market oranına sahip oldu. anlaşıldığı üzere Samsung Note 7 sorunları yaşamasaydı pazar payında rekor kıracaktı. Fakat özellikle Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge satışlarında tavan yapan şirket Galaxy Note 7'de yaşadığı patlama sorunlarından dolayı pazar payında düşüş yaşadı. Samsung Gala S8 Edge modeli ile durumu 2017 yılında toplamayı hedefliyor.

Bakalım Samsung önmüzdeki yıl pazar paylarını yüksek tutabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.