HP Ne Yapsa Boş!

HP'nin yeni güncellemesi bildiğiniz üzere bir hayli kötüydü. Kullanıcılarından özür diledi ama yine olmadı!

HP geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu güncelleme sonrası üçüncü parti mürekkep kartuşlarını yazıcılarında kullanılmaz hale getirmesinden sonra konuda gerekli olan bilgiyi kullanıcılarına sunmadığı için özür diledi ancak bu ona hiç yakışmadı. Geçtiğimiz ayın başında donanım yazılımını güncelleyen HP başka bir firmanın kartuşunu kullanılmaz hale getirdi. Bu üçüncü parti kartuşlar sizin de tahmin edeceğiniz üzere normalden daha ucuz olduğu için tercih ediliyordu.

Ancak HP bunun olmasını istemiyordu. Bu kaynakları kullanmalarından hoşnut olmadığı için en iyi tüketici deneyimini garantilemek ve HP'nin güvenliği için üçüncü parti kartuşları engellemek fikri mülkiyetlerini korumak için bu güncellemeyi hazırladıklarını dile getirdi. Ancak bu güncellemeden kullanıcılarına haber vermediği için seçime bağlı bir yazılım güncellemesi sunmayı planladı.


Üçüncü parti mürekkep kartuşlarının kullanılmaz hale getiren HP'nin yaptığı bu hamle sonrasında kullanıcılar bu konuda dert yandığı için blog yazısında bunun değişimi için daha iyi bir planlama yapacaklarını duyurdu. Ancak hala bu fikrinden tam anlamıyla vazgeçmiş değil.

Güncellemesini savunmaya devam eden HP'nin yaptığı bu davranışı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.