Huawei Apple Geride Bıraktı!

Huawei iki sene içinde Apple'ı geride bırakarak teknoloji devi Samsung'dan sonra ikinci büyük şirket olacağını öne sürdü....

Huawei'nin CEO'su Richard Yu Retuers'e yapmış olduğu açıklamada iki sene içinde Apple'ı geride bırakarak Samsung'dan sonra ikinci büyük şirket olma hedeflerinin olduğunu iddia etti. Dünyanın en büyük teknoloji ve telefon şirketi olan Huawei'nin yeri üçüncü sırada Apple'ı geride bırakarak bir ön sıraya geçmesi çok zor görünmüyor.

Strategy Analytics’e göre, Huawei %9 pazar payının oranlarına ve geçtiğimiz son çeyrekte 33,6 milyon telefon satışı yaptığını açıkladı. Samsung %20,1 pazar payı ile lider ve şirket, 75.3 milyon cihaz satışı yaparken, %12 Pazar payına sahip Apple, 45,5 milyon cihaz satışı yaptı. Huawei'nin CEO'su Yu, Apple'ı sollamak için yapay zeka sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerini ağırlık vereceklerini söyledi.

Samsung'un bu yıl yaşamış olduu fiyaskodan sonra önümüzdeki yıl tanıtımını gerçekleştireceği yeni akıllı telefonunda bulunan kenardan kenara ekranı, gömülü parmak izi sensörü ile amiral gemisi telefonunu tanıtması bekleniyor. Huawei dün tanıtımını gerçekleştirdiği Huawei Mate 9'un tasarımı ile göz doldurdu ve kullanıcıların beğenisini kazandı.

Sizce Huawei Apple'ı sollayıp dünyanın ikinci en iyi şirketi olabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.