Huawei P8 Lite'ın Özellikleri ve Fiyatı!

Huawei'nin yeni akıllı telefonu P8 Lite satışa sunuldu. Huawei P8 Lite'ın fiyatı ve özellikleri haberimizde...

Huawei P8 Lite 2015 senesinde özel bir lansman yapılmadan satışa sunulmuştu. 2017 yılında ise telefonun yüksek versiyonu piyasadaki yerini aldı. Huawei'nin orta düzey özelliklere sahip olan telefonu Huawei P8 Lite ilk olarak Avrupa'da 239 £ karşılığında satışa sunulacak. Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılması beklenen telefon orta düzey kullanıcılara hitap edecek.

Telefonun Android 7.0 Nougat işletim sistemi, (1080p) HD çözünürlüğünü destekleyen 5.2 inçlik IPS ekranı ve çıkarılmayan 3.000 mAh'lik batarya ile desteklenmiş. Donanım açısından kendi üretimini yapan Huawei sekiz çekirdekli Mali-T830 MP2 grafik işleme birimini barındırmakta olan (Onur 6X) Kirin 655 yonga seti ve sekiz çekirdekli işlemcisi ile gelecek.

Telefonda çift kamera kurumu yer almıyor, ancak Huawei kamera açısından oldukça başarılı şirketlerin başında gelmektedir. Huawei P8 Lite f/2.0 diyafram aralığına sahip. Cihazın arka kapağında 12 megapiksel kamera ve parmak izi sensörü ile beraber LED flaş, ön yüzünde ise 8 megapiksel kameraya yer verilmiş. P8 Lite 3GB RAM ve 16GB genişletilebilir dahili depolama alanı ile desteklenmiş.

Siz Huawei P8 Lite'ın fiyatını nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.