Ikea'dan Sesle Kontrol Edilebilir Aydınlatma Projesi!

Ikea yeni projesiyle akıllı aşıkları sesli asistan yardımıyla genişletmeyi düşünüyor. Peki Ikea'nın yeni projesi nasıl olacak?

Bu yaz başlayarak, akıllı ampullerin Ikea en Tradfri hat ses komutlarıyla kontrol edilebilen akıllı aydınlatmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Amazon Alexa, Google Yardımcısı ve Apple'ın Siri yoluyla akıllı ev sistemleri satılacak. Bu hareketle Ikea, akıllı ev konseptinin cazibesini genişletmeye ve tüketicilerin ürünlerin avantajlarından faydalanmasını kolaylaştırmayı amaçladığını söyledi.

Trådfri ürünleri şu anda Ikea tarafından 29.99 dolar karşılığında satılan bir ağ geçidi üzerinden uzaktan kumanda edilebilir ve akıllı ampuller için fiyat 14.99 $ 'dan başlıyor.Ikea , Mart ayı sonunda Tradfri akıllı aydınlatma hattını duyurdu ve bu noktada akıllı ev pazarında bir perakendeci tarafından ilgi çekici, ancak ufak bir oyun gibi göründü. Bu pazar Amazon, Google ve Apple gibi pek çok akıllı ev cihazını ve fonksiyonunu kontrol edebilen sanal asistanları ile hızla yeniden şekilleniyor. Amazon'dan Echo, Google'dan Google Home'a ​​ve Siri'den Apple'ın HomeKit'inden.

Ikea ve Target (akıllı lamba üreticisi ) gibi perakendeciler kesinlikle akıllı ev cihazlarını ve cihazlarını markalayabilir, ancak tüm akıllı ev ekosisteminin denetleyicileri olma konusunda pek umutları olmayabilir. Diğer şirketlerin sanal asistanlarıyla ortaklık kurmak, Ikea'nın akıllı eve hakim olma konusunda akıllı evi tüketiciler için daha erişilebilir bir konsept yapmak kadar ilgilendirmediğini gösteriyor.

Bu ortaklık sayesinde, sadık Ikea müşterileri favori perakendecilerinden akıllı bir aydınlatma sistemi alabilir ve favori sanal asistanlarıyla eşleştirebilirler. Şimdilik, Ikea ürünlerin kendilerinin geliştirilmesine odaklanmış gibi görünüyor. Alexa gibi asistanlar piyasada gittikçe baskın bir güç haline gelmekle birlikte Ikea'nın Tradfri aydınlatmasını kontrol etmek için mevcut İnternet bağlantılı ağ geçidi cihazından vazgeçmeyeceği anlamına gelmiyor. Amazon kırılmasın ama henüz herkesin Alexa özellikli bir aygıtı yoktur ve bazı müşteriler Ikea'nın ağ geçidini tercih edebilir. Akıllı ev pazarındaki perakendeciler bu ağı genişletmek istiyor.

Ikea'nın akıllı aydınlatma sistemi için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.