İnfaz Koruma Memuru Başvuru Tarihleri ve Şartları 2017

CTE Merkez ve Taşra Teşkilatı Bünyesinde İstihdam Edilmek Üzere 3 Bin 258 İnfaz Koruma Memuru Alımı Yapıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından cezaevlerinde görevlendirilmek üzere 4 bin infaz koruma memurunun alınacağı açıklandı. Peki, infaz koruma memuru alımları için başvurular ne zaman gerçekleştirilecek? 2017 gardiyan alımları için gerekli olan şartlar nelerdir? Gardiyan başvuruları nasıl yapılacak? İşte, 4 bin infaz koruma memuru alımı ve başvuru süreciyle ilgili merak edilen detaylar haberimizde…

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan 4 bin infaz koruma memuru istihdami için heyecanla beklenen gün geldi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilmek üzere istihdam edilecek olan 4 bin memurun başvuruları 12 Aralık Pazartesi gününden itibaren alınmaya başladı. Başvuru süreci 23 Aralık Cuma günü sona erecek. Sözleşmeli olarak göreve getirilecek olan infaz ve koruma memurlarının sözlü sınavdan başarı ile geçmeleri gerekiyor. Sözlü sınavın ise 16 Ocak 2017 tarihinde yapılacağı açıklanmıştı.

Mülakat heyeti tarafından kapsamlı bir şekilde sınavdan geçirilecek olan adayların en az 70 puan alması gerekiyor. Sıralama kapsamında en yüksek puanı alan adaydan itibaren 4 bin kişi göreve getirilecek. Ayrıca, hukuk fakültesi, adalet yüksekokulu, adalet önlisans programı ve yüksekokul adalet bölümü mezunlarına öncelik tanınacak. Yani, sözlü sınavdan alınan puana ek olarak mezun oldukları bölümlerde adayların lehine kullanılacak. Öte yandan başvuru sürecinin en önemli noktası; uzman erbaşlar için geçerli olmasıdır.

En az 2 yıl uzman erbaş olarak görev yapan kişilerin başvuruları kabul edilecek. Adayların 35 yaşını doldurmamış olması şartı da dikkat çekiyor. Uzman Erbaş Kanunu’na göre 2 yıl görev yapan ve kendi isteğiyle sözleşmesini fesh eden adaylar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, adayların boy ve kilo ölçümleri de yapılacak. Boy ve kilo ölçümü yapılmayan adaylar sözlü sınava dahil olamayacaklar. Ceza ve Tevkifevler Genel Müdürlüğü’ne ait www.cte.adalet.gov.tr adresi üzerinden yapılan duyuruda adayların boy ve kilo ölçümlerinin 4 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. Sözlü mülakat sırasında adayların psikolojik durumları ve genel kültürleriyle ilgili çeşitli sorular yöneltilmesi bekleniyor. 4 bin gardiyanın alınacağı sözlü sınav sonuçlarının ise 20 Ocak’ta netlik kazanacağı duyuruldu.