Instagram, İki Kat Hızlı Büyüyor!

Facebook'un sahipliğini yaptıktan sonra iki yılda kullanıcı sayısı iki katına çıktı..

Popüler fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram, Facebook'a satıldıktan sonra iki kat hızlı büyüdü. Bununla birlikte son iki yıl içerisinde kullanıcı sayısında iki kat artış oldu. Bugün açıklanan rakamlara göre Instagram, 600 milyon aylık kullanıcıya sahip olup son 6 ay içerisinde ise 100 milyon kullanıcıyı bağrına bastı.

Facebook satın aldıktan sonra sürekli olarak yeni özellikler ile kullanıcıların dikkatini üstüne çekmeyi başaran Instagram, son yaptığı Story özelliği ile Snapchat'in ekmeğine yağ sürmüş eleştirilere maruz kalmış olsa da iyi bir başarı kaydetmişti. Instagram'ın hikayeler özelliğinden sonra kullanıcı sayısında artış görüntülenmişti.

Hali hazırda şuan için 500 bin reklam vereni olan Instagram'ın bu yıl ki reklam geliri 1,5 milyar doları buldu. Bununla birlikte tahmini olarak 2018 yılına kadar bu rakam 5 milyar dolar olacak.. Ayrıca Instagram'ın DM yani doğrudan mesaj özelliğini aktif olarak kullanan 300 milyon kullanıcısı var. Sayı geçtiğimiz yıl sadece 80 milyondu. Instagram'ın bu rakamlardan sonra uzun bir yol kat ettiğini görüyoruz.

Peki siz Instagram'ın bu artışını nasıl buluyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.