iOS 10 Android 7.0'a Büyük Fark Attı!

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 10'un kullanım oranı sonuçları açıklandı. Android 7.0 Nougat'ı geride bıraktı...

Apple'ın 13 Eylül günü iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE,iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 1, iPad 2, iPad 3 , iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPod touch 5 ve iPod touch 6 modelleri için yayınladığı iOS 10 güncellemesi, kısa süre içerisinde büyük ilgi odagı olmayı başardı.

iOS 10 kullanımının yanı sıra cihazların performansında ciddi artışlar olduğu için iMessage uygulamasına gelen öözelliklerin de kullanılması sonucunda iOS 10'u birçok kullanıcı şimdiden benimsedi. Son alınan bilgilere göre iOS 10 kullanım oranı %54 seviyesine ulaştı. Kullanıcıların %38'lik bir bölümü henüz iOS 9 ve %8'lik bir kısmı ise daha eski iOS sürümleri kullanmakta. iOS 10'un çıkışında yaşanan aksilikler ve sonrasındaki hatalar kullanıcıları şimdilik iOS 9'da kalmak zorunda bırakmış olabilir.

Kasım ayında yapılacak olan iOS 10.1 güncellemesinin yayınlanmasının ardından iOS 10 kullanım oranının %70 seviyelerini geçmesi bekleniyor. iOS ile Android arasındaki fark büyük olduğu için kapanması çok zor görünüyor. Hala Android 6.0 Marsmallow %18.7'lik kullanıma sahip.

Sizce Android ve iOS arasındaki fark kapanır mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.