iPhone 6 ve iPhone 6S Kırmızı Ekran Sorunu Nasıl Çözülür ?

Apple'ın akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6S'te olan ve cihazlardan soğutan kırmızı ekran sorununu bu yazımızda nasıl çözebileceğimizi anlattık!

Apple'ın bilndiği gibi yeni akıllı telefonu önümüzdeki günlerde tanıtılacak ancak iPhone 6 ve iPhone 6S modellerinde kronik olarak bir kırmızı ekran sorunu olmakta. Bu sorun iPhone 6 Plus ve iPhone 6S Plus modellerinde de görülüyor. Bu sorunun ertesinde Apple'ın logosunu görüyoruz. Bu sorunu bazı anlarda kendi kendine düzeliren bazı anlarda da düzelmiyor. Kullanıcıların bu sorunu çözmeleri ise gayet kolay. Akıllı telefonunuz kırmızı ekran hatası verdiğinde uyku ve ana ekran tuşuna eş zamanlı olarak 10 saniye boyunca basılı tutarak Apple logosunu görmeniz yeterli oluyor. Bu durumda cihaz kendini yeniden başlatıyor sorun ortadan kalkıyor o anlık ama sonrasında yeniden ortaya çıkıyor.
iPhone'larda yaşanan bu sorun genellikle yazılım kaynaklı olabilir. özellikler cihazın bozulmuş yedeklerinin bu soruna sebebiyet verdiği iddia ediliyor. Akıllı telefonunuzu bu sorundan kurtarmak için güç tuşuna basılı tutun ve bilgisayarınızdan iTunes'u çalıştırıp açık bırakın. Güç ve ana ekran tuşlarınına aynı anda basılı tutun ve cihaz açılırken güç tuşunu bırakın. Bu esnada ana ekran tuşuna basmaya devam edin. Bilgisayarınzda iTunes programında "Connect to iTunes" yazısını gördüğünüzde de ana ekran tuşunu serbest bırakın. iTunes yazılımından geri yükle seçeneğini seçin ve adımları devam edin.
Eğer ki cihazınız düzelmezse bu sorunun donanımsal olması da kuvvetle muhtemel. Bu aşamada cihazınızı en yakın Apple teknik servisine götürmenizde fayda var.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?