iPhone 7 Telefonunuz Islanınca Korkmayın!

iPhone 7 Plus ve iPhone 7'nin IP67 suya ve toza dayanıklık sertifikası olmasına rağmen telefonunuz ıslanınca yapmanız gerekenleri bilmekte fayda var...

Apple'ın geçtiğimiz ay tanıtımını yaptığı akıllı telefonu iPhone modelleri için IP67 sertifikasını kullanmaya başladı. iPhone 7 bir metre derinlikteki suda bile 30 dakika boyunca dayanıklı olduğunu ve hiçbir sorun yaşamadığını belirtelim. Fakat akıllı telefonunuzu diyelim ki bir metreden daha uzun derinlikteki suya düşürüdüğünüz takdirde IP67'nin faydası olmayabilir. Eğer akıllı telefonunuz suya düştüğünde ne yapmanız gerektiğiniz bilmiyorsanız bu haberimiz tamda size göre şimdi yapmanız gerekenleri anlatalım.

Su sıçraması
Eğer akıllı telefonunuza su sıçradıysa ya da suya batırılıp çıkartıldığında bir bez ile silin. Muhtemelen silmeseniz dahi IP67 sayesinde bir sıkıntı olmayacaktır fakat eşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda var.
En önemlisi kısım: Bekleyin
Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra kapalı halde tuttuğunuz telefonunuzu açmak için sabırsız olacaksınız fakat bunun için sabırlı olmanız gerekmekte. Minimum 5 saatlik bir bekleme süresinin ardından telefonun kuruduğundan emin olduğunuzda açma işlemini gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacak.
Telefonunuzu kapatın ve tüm kablolarını çıkarın
Eğer telefonunuz şarjdayken ıslanırsa öncelikle şarjdan çekin ve tam olarak kurutana kadar kapalı tutun. Telefon üzerindeki diğer aksesuarları da (kulaklık vs) çıkartmayı unutmayın, zira su ile temas eden aksesuarlar hasar oluşma riskini arttırır.
iPhone 7’nizi komple kurutun
iPhone 7’nin dışını komple sildikten sonra içine kaçmış olan sıvının çıkartılması için iyice silkeleyin. Daha sonra da kuruması için hava akımının bulunduğu bir yere bırakın fakat asla saç kurutma makinesi gibi ürünlerden destek almayın. Yüksek ısı, telefonunuzun iç aksamlarına zarar verebilir. Tavsiyelere uyduğunuz takdirde cihazınızın içindeki suyu boşaltmanız daha kolay olacaktır.

Siz telefonunuz su kaçırdığında ne yapıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.