iPhone 7S'in İşlemcisi Netleşiyor!

Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 7 kullanıcılar tarafından çok merak ediliyor.Apple'ın yeni iPhone'una güç verecek işlemcisinin bilgileri de netleşiyor!İşte detaylar!

Apple'ın akıllı telefonlarında ki işlemcileri her zaman merak edilmiştir. Apple'ın önümüzde ki aylarda tanıtacağı yeni akıllı telefonu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta kullanılacağı tahmin edilen A10 merak edile dursun A11 işlemci hakkında detaylar ortaya çıkmaya başlandı bile.

iPhone 7S'te kullanılması beklenen işlemcisinin hangi şirket tarafından üretileceği ve hangi mimari ile çalışacağı biraz olsun netleşti.

Apple'ın A serisi işlemcileri hakkında daha önceden de pek çok iddia ortaya atılmıştı. İlk olarak TSMC'nin iPhone 7'de kullanılacak A10 işlemcileri tek başına üretimini üsleneceği belirtilmişti. iPhone 6S'de kullanılan A9 işlemciyi bilindiği gibi Samsung ve TSMC tarafından birlikte üretilmişti. Bilindiği gibi bu iki şirketin ürettiği işlemcilerde az da olsa bir performans farkı vardı.

Apple bu farkı ortadan kaldırmak için A11 işlemcilerinin üretimini TSMC'ye verecek. TSMC A11 işlemcileri 10 nanometre miramisiyle üretecek. 2016'nın 4. çeyreğinde geeliştirilecek olan A11 işlemcisi Apple'a 2017'nin ilk çeyreğine kadar yollanmış olacak. İşlemcinin performansı ile ilgili net bir bilgi henüz yok.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?