iPhone 8 Dedikoduları iPhone Satışlarına Zarar Verdi!

Apple'ın bir sonraki amiral gemisi için çıkan söylentiler satış rakamlarına olumsuz bir şekilde yansıdı. Nasıl mı?

Apple, mali yılın ikinci çeyreğinde kazançlarını açıkladı. Analistlerin ve hissedarların şaşkına dönük olarak şirketin iPhone ünitesi, yıllık bazda % 1'lik bir düşüşle 50,8 milyona ulaştı. Apple'ın iPhone geliri, ortalama satış fiyatının yükselmesi sayesinde sadece % 1 artarak 33.2 milyar dolara yükseldi.

İlk bakışta, iPhone pazarında yumuşaklık varmış gibi görünebilir veya belki de sert rekabetle ilgili bazı endişeler olabilir. Ancak Apple, iPhone müşterilerinin şirkete kararlı kaldıklarını ve sadece iPhone'un söylentilerinde yaşanan son artışa tepki gösterdiğini söylüyor.

Apple CEO'su Tim Cook şirketinin Salı günü kazançlarını açıklaması sırasında yaptığı açıklamada, "iPhone'daki satın alımlarda duraklamanın olduğuna inandığımız, gelecekteki iPhone'lara ilişkin daha erken ve çok daha sık raporların olduğun yayınlandığına bağlı olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dolayısıyla yeni bir telefon almak isteyenler bu durumu sonbahara kadar bırakmış olabilir. Yeni bir cihaz satın almayı erteleyen kullanıcılar nedeniyle iPhone satış fiyatları düştü. Beklenenden daha düşük satışlar iPhone 8 ile doğrudan ilgili olabilir. iPhone 8 dedikoduları radikal bir değişiklik olacağına işaret ettiği için iPhone satışlarında durulma söz konusu olabilir.

Peki siz iPhone 8'i merak ediyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.