iPhone Bataryasını Kalibre Etmenin Yolları!

iPhone telefonunuzda hiç beklemediğiniz anda şarjınız bitiyorsa, ozaman iPhone bataryanızı kalibre etmeniz gerekmekte...

iPhone telefonunuzun şarjı cihazı kullanmadığınız halde birkaç dakika içinde %70'ten %60'a düşüyorsa büyük ihtimalle bataryanızın kalibre edilmesi gerekmekte. Siz iPhone telefonumu nasıl kalibre edeceği diye düşünüyorsanız işte yapmanız gerekenler.

iPhone bataryası nasıl kalibre edilir?

iPhone'un bataryasını kalibre etme işlemine başlamadan önce iPhone'u şarjı bitene kadar kurcalamanız gerekiyor. iPhone'un şarjı tamamen bitip otomatik olarak kapandığında aşağıdaki adımları izleyerek iPhone'un bataryasını kalibre etme işlemine başlayabilirsiniz.

1. Adım: iPhone'un şarjını bitirin.

2. Adım: iPhone'u şarja takın.

3. Adım: iPhone'un şarjı %100 olduktan sonra 30 ila 45 dakika arasında fişe takılı bir şekilde bekleyin.

4. Adım: iPhone'u şarjdan çekin.

5. Adım: Ana ekran tuşuna ve açma/kapatma düğmesine Apple logosu gelene kadar basılı tutun. (iPhone 7'de ses kısma ve açma/kapama tuşu)

6. Adım: Apple logosunun ardından iPhone açılacaktır. iPhone açıldıktan 1-2 dakika sonra telefonu kapatın.

7. Adım: iPhone kapalı bir şekilde şarja tekrar takın.

8. Adım: Yaklaşık olarak 30 dakika daha iPhone'u şarjda bekletin.

Göstermiş olduğumuz işlemleri tamamladıktan sonra iPhone'un bataryası kalibre olacaktır. Yaptığınız kalibre işleminden sonra yinede iPhone bataryanızda anomallikler devam ederse büyük ihtimalle bataryanızın hücreleri ölmüş demektir ve bataryanızın değişmesi gerekir.

iPhone telefonunuzun bataryasını sürekli kalibre etmeniz yanlış ancak 2 ay gibi aralıklarla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Siz iPhone cihazını kalibre ettiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.