iPhone Rehberinizde Kopya Kişileri Silme

iPhone kullanıcıların en büyük sorunlarından birisi de rehberde kayıtlı olan kişilerin çifter olması. iPhone'da olan bu sorunun nasıl ortadan kalkacağını açıkladık.

iPhone'da tek hesap kullanmayan kullanıcıların başına gelen en önemli sorunlardan birisi de rehberde kayıtlı olan isimlerin birden fazla görünmesi. Akıllı telefonlarımızı kullanarak pek çok işimizi hallettiğimiz için artık pek çok mail uygulaması ve sosyal medya uygulaması rehberimizde değişiklik yapabiliyor. Bu sebeple iPhone'da kaydolan kişiler birden fazla oluyor. İşte iPhone rehberinde bu kopya kişileri kaldırmanın yolu.

iPhone rehberinde olan bu kopya kişileri silmenin birden fazla yolu var. İşte ilk yolu.

iPhone Rehberinde Kopya Kişileri Elle Silmek Nasıl Olur ?

iPhone rehberinde olan bu kopya kişileri elle silmek en sağlıklı bir yöntem olacaktır. Bu yöntem hayli basit ve zahmetsiz. Bunun için ilk yapmanız gereken iPhone rehberinizi açmak.

Resimde görüldüğü gibi listede kopya olarak eklenen kişiyi görüyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak için kopya kişilerden birisine tıklıyoruz ve gelen ekranın sağ üst kısmında yer alan "Edit" ya da "Düzenle" seçeneğine dokunun.

Gelen bu ekranda düzenleyebileceğiz pek çok alan gelecek sayfayı aşağıya doğru kaydırıyoruz. Ve bunun ardından "Kişiyi Sil" seçeneğine dokunuyoruz. Bu işlem bu kadar basit. Ancak rehberinizde çok kişi varsa bu işlem çok daha zor olabilir.

Kopya Kişileri Silmek İçin Cleaner Uygulamasını Kullanmak Nasıl Olur ?

Rehberinizde bu kopya kişiler çok fazlaysa ve elle silmeniz mümkün değilse size bu konuda yardımcı olacak pek çok program var. Bunlardan en önemlisi Cleaner programı.

Cleaner programında kayıp isim, numara, e-posta adresi, gibi pek çok alana sahip kişiler görünüyor ve bu alanlar eksik olduğunda program bunu otomatik olarak algılıyor ve kopya olarak işaretliyor. Bu uygulama ile sadece kopya kişilerden kurtulmakla kalmayıp kişilerinizden doğum günü yaklaşan kişileri de görebiliyorsunuz. Cleaner programı ile birlikte ayrıca rehberinizi yedekleyip mail adresinize de gönderebilirsiniz.

Son olarak Clear programının ücretsiz sürümü 10 kişiye kadar silme işlemi gerçekleştiriyor. 10 kişiden sonra silme işlemi için programın Pro sürümünü almanız gerekiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?