Kadın Astronot NASA'nın Rekorunu Kırdı Geçti!

Kadın astronot PEgg Whitson, NASA'nın rekorunu kırdı. İşte detayları...

Uluslararası Uzay İstasyonu Komutanı Pegg Whitson, NASA'nın rekorunu kırmayı başardı. Whitson'un 534 gün uzayda kalma rekorunu egale etmeyi başardı.

Başkan Trump, NASA astronotu Kate Rubins ve ilk Kızı Ivanka Trump, dikkat çekici dönüm noktasında onu tebrik etmek için Whitson ile kısa bir görüşme yapacaklar.

Whitson ilk olarak 1996 yılında astronot olarak seçildi ve istasyon sadece dört modülden oluştuğundan 2002'de ISS'ye 184 günlük seferini gerçekleştirmiş oldu.

Peggy Whitson, 2008'deki bir sonraki turunda ISS'nin ilk kadın kumandanı olarak tarihe geçti. İstasyonda iken Whitson, sayısız bilimsel deneyin yanı sıra Columbus laboratuarı ve Kibo lojistik modüllerinin eklenmesi de dahil olmak üzere ISS'nin genişlemesine yardımcı oldu.
Peggy Whitson, Mart ayında, bir kadın astronotun üstlendiği en uzun uzay yürüyüşü ile tarih kitaplarına da girdi. 53 saatin üzerinde ISS'nin dış gövdesine yapışan Peggy, bu rekorunu başka bir uzay yürüyüşü gerçekleştirmesi planlanan 12 Mayıs'ta bir kez daha kırmayı planlıyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.