Kaspersky Lab 1 Milyardan Fazla Zararlı Yazılım Yakaladı!

Siber tehditlerin her geçen gün arttığı şu son dönemlerde sadece Kaspersky Lab, 1 milyardan fazla zararlı yazılım buldu.

Siber tehditler ne yazık ki artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu tehlikenin sayısı her giden gün daha da büyüyor. Zararlı yazılım konusunda etkileyici sonuçlar elde eden Kaspersky Lab bu yıl 1 milyardan fazla zararlı yazılım tespit etti. Modern tehditlerle savaşmak gerçekten çok zor. Bulut tabanlı olan veri tabanı sayesinde eklenen yazılımların oranı ve büyümesi de yaklaşık 5 yıldır devam ediyor. 2012 yılında ise yüzde 7.53 iken bu sayı 2016'nın Aralık ayında yüzde 40.5'e kadar yükseldiğini görüyoruz.

Ayrıca söz konusu olan oran Kaspersky Lab uzmanlarınca tespit sistemleri tatafından keşfedilen yeni zararlı yazılımların sayısı doğrultusunda büyümeye devam ediyor. Zararlı dosyaların sayısı 2011 yılında 70 bin iken bu yıl 323 bin sayısını bulduğunu görüyoruz.

Daha önce bilinmeyen tehditleri ortaya çıkarmak konusunda yardımcı olan özellikle bilinmeyen ve dağınık haldeki zararlı yazılımları tespit etme konusunda başarılı. Kaspersky'ın yazılım ekibi lideri konuyla ilgili 1 milyar tekil zararlı dosyanın önemli bir dönüm noktası oldğunu vurguladı.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.