Kendi Ürettiği Robotla Evlendi!

Bundan fazlası olmaz dediğimiz anda karşınıza garip bir olayla çıktık. Huawei'nin eski yapay zeka mimari uzmanı kendi ürettiği robotla evlendi...

Bu kadarı da olmaz dediğinizi duyar gibiyim! Yıllar önce film olarak izlediğimiz Kemal Sunal'ın Japon işi'ne benzeyen bir senaryo gerçekleşti. 31 yaşındaki yapay zeka mühendisi üretmiş olduğu robotla evlendi. Geçmişte Çin'li telekomünikasyon devi Huawei için çalışmış olan <zheng Jiajia kendisi ve robot karısı için resmi olayan bir düğün töreni düzenledi. Söz ettiğimiz acayip törene sadece yerel gazeteciler tarafından takibe alındığını belirtelim.

Yingying adlı robot, sesli komutlara tepki olarak basit cümleler kurabiliyor ve Çince karakterleri ve görselleri algılayabiliyor. Huawei'de üç yıl boyunca AI(Yapay Zeka) ve robotik mimari konusunda uzmanlık yapan Zheng, şimdi kendisinin kurduğu Brain of Things isimli şirketin başında. Garip adam, karısını(!) şirket sözcülüğü görevine getirdi. Zheng yerel TV istasyonuna yaptığı açıklamada, "Yingying'i rahatça yürüyecek ve bazı ev işlerini yapabilecek düzeyde yükseltmeyi planladığını" söyledi.

Düğün törenine damat tarafının annesi ve arkadaşları(zaten gelin tarafının annesinin ve arkadaşlarının törene katılabileceğini hiç sanmıyoruz) katıldı. Gelinin kafası geleneksel kırmızı bir duvak ile örtüldü. Zheng, yerel bir kanala “Kendi eşimi yapma rüyam nihayet gerçekleşti. Her evde robotlar görmek istiyorum ve eninde sonunda çok daha gerçekçi bir kız arkadaş geliştirme amacındayım.” açıklamasında bulundu.


Sizde istediğiniz gibi bir eş tasarlamayı düşündünüz mü?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.