Kilolu İnsanların Beyni Daha Erken Yaşlanıyor!

Bilim adamlarının yaptığı araştırma sonuçunda kilolu insanların beyni normal kişilere göre çok daha fazla hızlı yaşlandığını iddia etiler...

Cambridge Üniversitesinde görevli bir grup bilim insanın yaptığı araştırmaalr sonuçunda kilolu insanların beyninin daha erken yaşlandığını iddia ettiler. Orta yaşlardaki kilolu insanların beyin yapılarını inceleyen araştırmacılar çok ilginç birşeyle karşılaştırlar kilolu kişilerin beyninin daha hızlı yaşlandığını keşfettiler.

(56 yaşında, 19.5 vücut kitle indeksine sahip olan bir insan - 50 yaşında, 43.4 vücut kitle indeksine sahip olan bir insan)

Yapılan araştırmalara göre kilolu insanın normal kilodaki bir bireyin beyninden tam10 yaş daha yaşlı olabileceğini açıkladılar. Bilim insanları bu durumun asıl nedeni beyinde bulunan normal ve yaşlandıkça beyaz madde olduğu tahmin ediliyor.

Beyinde bulunan beyaz madde beynindeki farklı bölmelerdeki iletişimi sağlayan sinir liflerinden oluşmaktadır. Bu beyaz madde dokusunun IQ puanını ve beynin çalışma hızını etkilemediği bilinmekte.

Sizin beyninizin nasıl çalıştığını merak ediyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.