Mavi Balina'nın Yapımcısı Yakayı Ele Verdi!

Mavi Balina yapımcısına açıklan dava sonunda açıklandı...

Geçnlerin arasında yayılan ve dünya genelinde insanların intiharına neen olan Mavi Balina, sanal şantaj olarak isimlendiriliyor. Mavi Balina, oynayan kişiden 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. Seviyeler giderek şiddetleniyor son olarakta verilen talimatta intihar isteniyor.

Oyunun yöneticileri oyuna başlayanların kişisel bilgilerine ulaştıktan sora belirli tehditler oluşturması sonucunda oyundan çıkmak isteyenler mecburen devam etmek zorunda kalıyor. 2015 yılında Rusya'da başlatılan bu akım genelde kolay monipüle edileceği için 18 yaş altındaki gençlerde yaygındı. Fakat son zamanlarda bu yaş sınırı 23-24'lere kadar çıkarıldı.

Bir süre önce 22 yaşındaki geçn anne intihardan kurtulması sonucunda polise vermiş olduğu açıklamada Mavi Balina oynuyordum dedi. Mavi Balina sonucunda intihar eden kişiler için biyolojik atıklar ifadesini kullanan oyunun kurucusu 22 yaşındaki Philipp Budeikin, bir süredir devam eden gözaltından sonra 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mavi Balina gibi sadist bir oyunun ve 15'den fazla kişinin intiharına yol açan bir akımı başlatan kişinin bu kadar küçük bir ceza alması ise Rusya'da büyük tartışma yarattı.

Siz Mavi Balina oyununu oynadınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.