Microsoft Telefon Bölümünde Ciddi Düşüş Yaptı!

Microsoft 2016 yılının son çeyreğine dair güncel gelir verilerini açıkladı...

Microsoft geçtiğimiz günlerde 2016 yılının son öeyreğindeki gelir raporlarını açıkladı. Aslında girdiği her birimde başarılı olan Microsoft telefon bölümünde ciddi zaralar elde etti. Surface ürününden bulut birimlerine kadar birçok alanda ciddi gelirle sağlayan firma Office kanadında ciddi ilerlemeler kaydetti.

Ancak telefon bölümüne baktığımızda ciddi oranda düşüşe uğrayan Microsoft'un kötü tablosu le karşı karıya kalıyoruz. Şirket resmi olarak şöyle açıklama yaptı: “Satılan telefon adedinde yaşanan azalmaya bağlı olarak telefonlardan elde ettiğimiz gelir 799 milyon dolar, diğer bir deyişle %72’lik düşüş gösterdi.” dedi.

2015 enesinin ilk çeyreğinde telefon bölümüğnde elde edilen rakamlar 2.6 milyar doları geçmişti. 2016'nın ilk çeyreğinde önceki yılın dönemine göre 1.5 milyar dolarlık yüzde 58'lik bir düşüş yaşamıştı. Alınan son çeyrek raporlarıyla beraber 800 milyon dolar daha kayıbı olan Microsoft telefon bölümünden kazançı 300 milyon dolara düşmüş. 2015’in ilk çeyreğinde 2.6 milyar doları aşan, 2016’nın sonunda ise yalnızca 300 milyon doları görebilen Microsoft’un bundan sonra partnerlerinin üreteceği telefonlara odaklanacağı belirtiliyor.

Sizce Microsoft telefon satış rakamlarını yükseltmek için ne yapmalı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.