Mobil oyunlara harcanan para dudak uçuklatıyor!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar oyunları kullandığımız mobil cihazlara geldi. "freemium" olarak sunulan oyunlar deyim yerindeyse para basıyor!

Oyun sektörünün mobil cihazlara taşınması mobil oyun geliştiricilerini zengin yaptı. Pazarlama şirketi Swrve tarafından yürütülen araştırmanın sonucunda yayımlanan rapora göre mobil oyunlarda harcanan paranın yarısını oyuncuların sadece %0.19'luk kesimi karşılıyor. Oyuncular genellikle ücretsiz olarak erişebildiği içeriklerin olduğu oyunlarda harcamaya yapmayı tercih etmiyorlar. Oyunlara yüksek seviyede para harcayan kitle ise yok denecek kadar az olduğu görülüyor.

Raporda ki grafiğe bakıldığında, mobil oyun piyasasında 50 doların üzerindeki uygulama içi içerikler pazarın sadece %2.5'lik bir kesimini oluşturuyor ancak toplamda %17'lik bir gelir bu içerikler tarafından elde edildiği görülüyor.

Bu rakamın ilerleyen zamanlarda giderek artacağı da raporda yer alıyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?