Nintendo İstemese de Pokemon'un Korsan Oyunu Çıktı!

Telif hakları konusunda elinden geleni yapan Nintendo, ne yazık ki başarılı olamadı.

Nintendo tarafından hayran projesi iptal edilmişti ancak korsanları durmamıştı. 8 yıllık hayran geliştirme projesi olarak karşımıza çıkması beklenen oyun Nintendo tarafından iptal edilince büyük bir ses getirmişti. Koolboyman ve ekibi tarafından 8 yıldır geliştirilen oyun Pokemon Crystal için yapılmış olan ROM hack projesinin ismi geçtiğimiz günlerde Pokemon Prism olarak kaydedilmişti.

Bununla birlikte hayran yapımı olan oyun yılbaşında oyunseverlerle buluşacaktı. Nintendo ise hayran yapımı olan bu oyuna yer vermek istemiyor. Lisans haklı konusunda dünyanın en sert firması olarak bilinen Nintendo, oyunu silmek için elinden geleni yapıyor ancak henüz başarılı olmuş değil.

Pokemon Prism izlerini silmeye karar veren Nintendo telif haklarını metnini paylaştıktan sonra Koolboyman çaresiz bir şekilde sitesini kapatma kararı almıştı. Bildiğiniz üzere oyun dünyasını durdurabilecek birşey yok. Pokemon Prism oyunu ardından 4chan üzerinden korsan olarak yayınlanarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yasak kararı tam anlamıyla bir işe yaramamış oldu. Her ne kadar şimdilik oyun dosyalarını kimlerin verindiği bilinmese de Nintendo bu işin peşini bırakmayacaktır.

Telif haklarını sonuna kadar bırakmayan Nintendo için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.