Nokia 6'nın Fiyatı ve Özellikleri!

Efsane telefon üreticisi Nokia adeta küllerinden doğdu. Androidli Nokia 6 ile çıkış yapan şirket kullanıcılarını şimdiden heyecanlandırmayı başardı...

Bir süre önce telefon sektörüne bomba gibi bir giriş yapan Nokia Androidli akıllı telefon üretimine geçiş yaptı. Nokia'nın yeni Androidli akıllı telefonu ön sipariş verildi zaman 1 dakika içerisinde rekor satışını gerçekleştirdi ve rakiplerine göz dağı verdi. Uzun zamandır Nokia 6'ya sahip olmak isteyen kullanıcılar malesef satın alamadılar.

Nokia 6, Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile çalışıyor. Ayrıca 2,5D Gorilla Glass'da sarılı bir 5.5-inç tam HD görüntü sunuyor. Akıllı telefon, Qualcomm Snapdragon 430 SoC ile 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama birimine sahip. Nokia 6, 3000mAh çıkarılabilir olmayan bir pil ile desteklenen bir çift SIM kart desteklemekte.

Nokia 6'nın genel özellikleri;
Ekran: 5.5-inch
Çözünürlük: 1080x1920p
İşlemci: Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430
Bellek: 4GB RAM
Dahili Depolama: 64GB
MicroSD Desteği: Var
Batarya Kapasitesi: 3000mAh
Arka Kamera: f / 2.0 diyafram açıklığı ve PDAF özellikli 16 megapiksel
Ön Kamera: f / 2.0 diyafram değerine sahip 8 megapiksel
Ses: Dolby Atmos desteği
Android Sürümü: Android 7.0 Nougat

Şimdilik sadece Çin pazarlarında satışa sunulacak olan telefon, meraklılarının JD.com üzerinden satın alınabilecek. Çin'de 1699 CNY (894TL) fiyat etiketiyle satılacak olan telefonun, yakın zaman sonra müşterileri tarafından alınabilecek. Cihazın Türkiye'ye ne zaman geleceğine veya dünya pazarına ne zaman sunulacağına dair herhangi bir bilgi yer almıyor.

Siz Nokia 6'nın özelliklerini ve fiyatını nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.