Nokia 9 Gümbür Gümbür Geliyor!

Nokia'nın amiral gemisi telefonu Nokia 9 sızdırılan testler sonucunda 8 GB RAM ile gelebileceği iddia ediliyor...

HMD Global'in bu sene açıklanacağını duyurduğu söylenen sözde amiral gemisi telefonu Nokia 9 son birkaç gün içinde büyük sızıntı konusu oldu.

İlk olarak Fransız sitede görüntileri yayınlanan Nokia 9 net görüntü vermesede özel siyah kutu içinde gösterilmesi ile telefonun tasarımını bizden gizledi. Sızdırılan resimlerin birinde ise "Unkown Heart" isimli kod adı bir yana Qualcomm Snapdragon yonga seti ve 4GB RAM ile gelmesi muhtemel.

Sonrasında ise popüler telefon karşılaştırma sitesi Geekbench testinde HMD Global TA-1004 kod ismi ile yeniden hortladı. Testlerde Snapdragon 835 platformunu 4GB RAM ve Android 7.1.1'i göstermekte. Durum böyle olunca daha önce sızdırılan bilgininde Nokia 9'a ait olabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda telefon üst düzey özelliklere sahip ve Galaxy S8'den yüksek puanlar kazandı.


Geekbench’te yine "Unknown Heart" kod adı ile keşfedilen telefon bu defa 8GB RAM ile listelendi. Eğer bu sızıntı gerçek çıkar ise Nokia 9’un bir de 8GB RAM’li varyasyonu olacağını söyleyebiliriz.

Siz Nokia 9'u merak ediyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.