PewDiePie'den Yahudilere Hakaret!

Youtube'un en büyük yıldızı yahudilere hakaret ettiği için süresiz ban yedi. İşte PewDiePie'ni yaptığı hareket..

52 milyondan fazla aboneye sahip olan PewDiePie, popüler Youtube kanalında 11 Ocak Çarşamba günü bir video yayınladı. Sürekli olarak videolarıyla zaten gündeme gelmeyi başaran bir isim. Şimdi de geldi ancak bu kez ne bir şakayla ne bir başka birşeyle. Bu kez bir hakaretten karşımıza çıkan PewDiePie, Youtube'ın 2016 yılının en çok kazandıran ilk 10'una girmişti.

Geçtiğimiz yıl 15 milyon dolardan fazla kazanan PewDiePie, Fiverr web sitesine üye olup birşey dneedi. Bu sitenin şöyle bir özelliği var; 5 dolar karşılığında istediğiniz herşeyi yaptırabiliyorsunuz. Fiver web sitesinde yer alan kendilerini "eğlenceli adamlar" olarak adlandıran iki lişi ormanda dans edrken para karşılığında bir pankart açtılar. Pankartta ise "Bütün Yahudilere Ölüm!" ölüm yazıyordu.

Hal böyle olunca Fiverr hemen tepki göstererek PewDiePie'nin hesabını süresiz olarak banladı. Konu ile ilgili PewDiePie ise videonun yayınlanacağına emin olmadığı için böyle birşeyi talep ettiğini belirtti. Youtube'un bu durum ile ilgili kararı ne olur bilinmez ama Fiverr affetmedi..

Peki siz ünlü yıldızın bu hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.