Polo Classic, VW Ameo Tekrar Gelmeye Hazırlanıyor

Emisyon skandalı ile gündemden düşmeyen Volkswagen, 2016 Auto Expo öncesinde düzenlediği bir etkinlik ile akıllara Polo Classic modelini getirdi.

Son zamanlarda emisyon skandalı ile gündemden düşmeyen Volkswagen, 2016 Auto Expo öncesinde düzenlediği bir etkinlik ile 90 ’lı yıllarda piyasaya sürülen Polo Classic modelini andıran yeni sedanı Ameo modelini tanıttı.

Emisyon skandalı ile sarsılan Volkswagen, davalardan başını kaldıramıyor. Firmanın Avrupalı...

16-02/06/volkswagen-ameo-2.jpg

Polo Classic, Volkswagen Ameo ile geri döndü!

Alman üreticinin tanıttığı yeni Volkswagen Ameo modeli için, eskiyen PQ25 platformu üzerinde yer alması nedeniyle tamamen yeni bir model diyemesek de daha geniş bir bagaj hacmi sunan yeni Polo modeli diyebiliriz.

Ön taraftan baktığımızda akıllara direk Polo modeli gelirken, Volkswagen Ameo modeline arka taraftan baktığımızda ise arka bagaj çıkıntısı ve farklı stop lambaları ile Polo modelinden farklılaşıyor.

Hindistan standartlarına göre yüksek donanıma sahip olan Volkswagen Ameo, çift ön hava yastığı, hız sabitleme, MirorLink, Bluetooth bağlantısı, ön kol dayama, arka havalandırma çıkışları, otomatik kararan iç dikiz aynası ve geri görüş kamerası gibi donanımlar ile geliyor.

16-02/06/volkswagen-ameo-3.jpg

Volkswagen Ameo Motor seçenekleri

Volkswagen yeni sedan modelinde 1.2 litrelik ve 1.5 litrelik iki motor seçeneği sunacak. 1.2 litrelik 3 silindirli motor, 75 hp güç sunacak ve 5 ileri düz vites seçeneği ile satışa sunulacak.

1.5 litrelik TDi dizel motor ise 88 hp güç üretirken hem 5 ileri düz vites seçeneğine hem de 7 ileri çift kavramaları DSG şanzıman ile sunulacak.

2016 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkacak olan Volkswagen Ameo, ilk etapta sadece Hindistan pazarında satışa sunulacak. Ancak Volkswagen Ameo gelen taleplere göre Avrupa pazarında da satışa sunulabilir.

:: Volkswagen Ameo modelini nasıl buldunuz?