Robot Diş Doktoru İlk Ameliyatını Gerçekleştirdi!

Robot diş doktoru başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirdi...

Yıllar geçtikçe kendimizi robotların eline bırakacağımız anlamına geliyor. Geçen yıl geliştirme aşamasında olan diş robotu bu yıl bir başarıya imza attı. Çin'in Beithan Üniversitesi'nde geliştirilen robotik koldan oluşan diş doktoru, hiçbir doktorun yardımına ihtiyaç duymadan diş 3D yazıcıdan çıkmış diş implantını bir insana yerleştirdi.

Operasyonu bir saatte gerçekleştiren robot, mekatronik dalında önemli gelişmelerin habercisi olabilir. Robotun 0,3 milimetreden daha az toleransının olduğu söyleniyor. Üstelik robotun hastanın kafa hareketlerine göre pozisyon değişitirdiği belirtilmiş. Doktorlar tarafından an ve an izlenen operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi geliştiricileri oldukça mutlu etti. Aynı zamanda Çin'de eksik olan diş doktoru eksiği bu şekilde giderileceği söyleniyor.

Ayrıca artık fabrika işçileri, taksi şoförleri, garsonlar ve diş doktorları gibi daha birçok mesleğin, gelecekte insanların elinden robotların eline geçeceğini varsayabiliriz. Her ne kadar yaşanan bu gelişme oldukça sevindirici olsa da, bir o kadar da korkutucu gözükebiliyor.


Siz kendinizi bir diş robotuna teslim eder misiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.