Robotik Polisler İş Başında!

Robotik polisler devriyeye çıkmak için son hazırlıklarını tamamladı. Peki robotik polisler nasıl olacak?

Bölge zenginlikleri ile bilinen Dubai şirketlerin en son en yeni teknolojilerini test eden bölge haline geldi. Dubai Temuuz ayı sonuna kadar uçan taksileri yerden kaldırma planlarını uzun zaman önce açıklamıştı. Bu sebeple robotik polis, yani özerk polis robotlar yakında bu kalabalık şehirde devriye gezecekler.

Robotoik polisler dört direksiyonlu, dört tekerlekli şoförsüz otomobil biçiminde olan robotlar, kabaca çocukların binebileceği küçük elektrikli oyuncak arabaların büyüklüğünde. Ancak, çok daha ileri düzeyde teknolojiye sahip. Otomobiller, yol boyunca veya patikalarda seyir yapabiliyor ve karşısına çıkan herkesin yüzlerini tarayan güçlü bir kamera sistemi ile donatılmış. Bu biyometrik veriler daha sonra bilinen suçlularla karşılaştıracak ve yakalanmasında kolaylık sağlayacak.

Yerde giden devriye botu aynı zamanda gerektiği zaman havalanma özelliğine sahip. Robot incelemesi gereken herhangi birşey için daha iyi bir bakış açısı elde etme amacı ile gökyüzüne gönderilebilen dahili drone ile beraber gelecek. Sistem süpheli etkinlik arayacak ve bulgularını güvenlik güçlerine iletecek.
Siz Robotik Polisleri nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.