Samsung Başkanı Tutuklandıktan Sonra Şirketin Gidişatı Değişecek Mi?

Samsung'un başkanı Lee Jae-yong'un tutuklanması son dört yılın şirket skandalı oldu...

Şu anda yetkisiz başkan Lee Kun-hee'nin oğlu olan Samsung'un başkan yardımcısı ve başkan yardımcısı Lee Jae-yong'un tutuklanması muhtemelen son dört aydaki en büyük şirket skandalı olabilir mi? Samsung, ileride patronu dün zimmet, rüşvet, yalancı yemin, suç gelirlerinin gizlenmesi ve yurtdışındaki varlıkların yasadışı devirlerinden ötürü tutuklandığından kızgın Not 7 tenceresinden ateşe atıldı. Ancak bunun bir bütün olarak şirkette ne gibi bir etkisi olacak?

İş Dünyası

The Korea Herald'a göre, "büyük iş projeleri" halihazırda yavaşlamış ya da tamamen durdurulmuş ve Samsung'un Harman International'ın satın alınması söz konusudur (Lee, Harman'ın hissedarlarının devralmayı kabul etmesinden bir gün önce tutuklanmıştı).
Lee'nin stand-ininin "büyük bir yatırım veya işletme projesi izlerken" yapabilecekleri şeylerin sınırları olduğu için, diğer yatırımlar da sonuçlandırmak biraz zor olacak. Samsung'un hisse fiyatları Lee'nin tutuklanmasının ardından düştü.

Dahası, şu anda şirketin "kontrol kulesi" olarak görülen ve skandala karışan Samsung'un Gelecek Strateji Ofisi'nin (FSO) dağılması da dahil olmak üzere, 2017 için planlanan önemli sayıda dahili yeniden yapılanma muhtemelen durdurulacak.
FSO'nun yaklaşık 250 çalışanı bulunmaktadır ve geleneksel olarak önemli şirket kararlarının alındığı yer olmuştur. Lee'nin sökme çabalarına öncülük etmeden ilerlemeyeceği düşünülse de, Samsung Electronics'in o ofisinin sorumluluklarını üstleneceği yönünde bir tahmin yapıldı.

Gelecek Strateji Ofisinin devam etmesinin bu noktada ticari faaliyetleri nasıl etkileyeceğini anlatan bir şey yok, ancak büyük olasılıkla, süreçteki dramatik değişimlerden ziyade, Samsung'dan daha fazla söz aldığımız anlamına geliyor. Bu ofisinin lideri Choi Ji-sung, Lee'ye kapatıldığı sırada doldurulduğu söyleniyor.

Diğer analistler, bu arada, Samsung'daki günlük işlemlerin hiç etkilenmeyeceğini öne sürüyor. Öyleyse tarih bize neler olduğunu bize gösterebilir mi? 2008'de Lee Kun-hee, sanık olduktan sonra Samsung'u terk etti ve vergi kaçırma ve zimmete para geçirme suçundan bulundu - kendisine üç yıl ertelenmiş ceza verildi. Bununla birlikte Lee Kun-hee kısa bir süre başkanlık affını aldı ve bir yıl sonra Samsung Electronics başkanı olarak görevine döndü.

Yazar Sam Byford, The Verge'den 2012'de çıkan bir makalesinde "Samsung'a olan sevgi, Güney Kore'nin derinliklerinde yaşıyor ve şirketin kültürüne yönelik bir saldırı neredeyse ülkenin kendisine yönelik bir saldırı olarak görülebilir - hatta [Lee Kun-hee ] Hüküm giymiş bir sahtecidir. " Bunu göz önünde bulundurarak ve Lee Kun-hee'nin şirketi hapishane zamanından (iki kez) kaçtığını bildiği halde şirketin bu kadar büyük yükseltebildiğini göz önüne alındığında, belki Lee Jae-yong'un tutuklanması Samsung markasını etkilemeyecektir Adını hiç vermezsin.

Karşıt görüş, bir şirket liderinin ve özellikle de Lee ailesinin resmi olarak tutuklanmasının iyi gidemediğidir. Doğu Asya'daki utanç kültürü önemli derecede önem taşıyor ve itibar ve şeref önem taşıyor. Lee'nin tutuklanması, tüm Samsung şirketi üzerinde gölge düşürüyor ve Samsung son zamanlarda sertifikalı tehlikeli cihazlar tedarik etmek için özür dilemek zorunda kaldığında, Samsung kısa vadede itibarını kazanmak için uğraşıyor olabilir.

Sizce Samsung bu skandalı nasıl atlatacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.