Samsung Dünya'nın En Küçük 512 GB'lık SSD'sini Duyurdu!

Güney Kore'li teknoloji devi Samsung ürettiği SSD birimleriyle adından çokça söz ettiriyordu. Samsung şimdide pul büyüklüğünden 512 GB kapasitesinde SSD'sini tanıttı!

Güney Kore merkezli dev teknoloji şirketi Samsung dün akşam düzenlediği özel bir tanıtım etkinliğinde yeni SSD birimini tanıttı. Samsung'un yeni geliştirdiği yeni SSD birimi bir puldan bile küçük olmasına rağmen kendinden beklenmeyecek olan 512 GB depolama kapasitesi sunuyor.

Samsung'dan Dünya'nın En Küçük 512

Samsung'un PM971-NVMe kod adıyla ürettiği bu yeni SSD 20mm x 16 mm x 1.5 mm boyutlarında ve sadece bir gram ağırlığında. Samsung'un ufak boyutlu dev SSD'sinin okuma - yazma hızının çok yavaş olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu durum gerçek değil. Samsung'un bu küçük SSD'si 1.5 GBps okuma hızı ve 800 MBps yazma hızı sunuyor. PM971-NVMe SSD'si 20 nanometrelik NAND yongasına üzerine kurulan bu SSD 4 GB LPDDR4 RAM'lik bir ön belleğe sahip.

Samsung'dan Dünya'nın En Küçük 512

Samsung yeni tanıttığı bu ürünü diğer ürünlerinde nasıl kullanacağını şimdilik açıklamıyor. 2016 yılının sonlarına doğru satışa çıkartaağı bu küçük SSD'nin 512 GB'lık sürümünün yanında 128 GB ve 256 GB olmak üzere kardeşleri de satışa çıkacak. Samsung'un bu ürünlerinin ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?