Samsung Galaxy S8'in Özellikleri Ve Fiyatı!

Samsung'un 2017'nin ilk aylarında tanıtımını yapacağı akıllı telefonu Galaxy S8 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Samsung’u maddi manevi zarar uğratan Galaxy Note 7, sadece firmayı değil pekçok kullanıcısını da mağdur etti. Firma, düzenlediği her etkinlikte mahçubiyetini özür dileyerek dile getirdi. Note 7'deki sorunu hafızalardan sileceğini bunun için yeni amiral gemi olan Galaxy S8 çalışmalarına başlayacağını duyurmuştu. Böylelikle gözler yeni telefon Galaxy S8'e çevrilmişti. Cihaz hakkında pek çok sızıntı gelmeye başladı.

Galaxy Note 7'den daha üstün özelliklere sahip olması beklenen Galaxy S8 ile ilgili en merak edilen konu hiç şüphesiz çift kamerası oldu. Bildiğiniz gibi Samsung'un ezeli rakibi Apple, kendi amiral gemisi iPhone 7'de çift kamera geçişi kullanmıştı ve bu durum kullanıcılarını oldıkça mutlu etmişti. Olumlu tepkileri göz önünde bulunduran Samsung, Galaxy S8'de de çift kamera özelliğini kullanabilir.

Galaxy S8 kamerası hakkında net bir bilgi bulunmazken, firmalar ikinci arka kamerayı ya geniş açı için ya da alan derinliği için kullanabiliyor. Burada karar Samsung'un olacağı için ikinci ana kameranın nasıl çalışacağını kestirmek güç. Fakat tahminlerimize göre; birinci ana kamera geniş bir açıya sahip olduğu için ikinci kamera muhtemelen alan derinliği için kullanılacaktır.


Galaxy S8'de Snapdragon 835 İşlemcisine Yer Verilecek Mi?

Samsung, tüm Galaxy serilerinde kendi üretimi olan Exynos yonga setini kullanmıştı. Ancak bu geleneği üstün özellikli Galaxy S8 ile bozma ihtimali yüksek görünüyor. Gelen söylentilere göre; Galaxy S8 modelinde Snapdragon 835 işlemcisine yer verilecek. Fakat geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarda 10nm FinFET teknolojisi ile yeni Exynos yonga setlerinin üretimine başlandığı açıklanmıştı.

Bu açıklamayı göz önünde bulundurursak Galaxy S8'in, Amerika'da Snapdragon 835, Avrupa'da ise belki 10nm FinFET ile üretilen Exynos yonga seti ile gelebileceğini söyleyebiliriz. Son açıklamalara göre; Galaxy S8'in RAM bölümünde ise 6 GB tercih edilecek.

Göz Tarama Özelliği Geliyor!

Olay telefon Galaxy Note 7 modelinde bulunan IRIS SCANNER yani göz tarama özelliğinin Galaxy S8 modelinde yer alacağı söyleniyor. Note 7'nin satıştan çekilmesi göz önünde bulundurulursa bu söylentinin doğru olma ihtimali çok yüksek. Yazılımın boşa gitmemesi için böyle bir durumu kullanması oldukça mantıklı olacak diye düşünüyoruz. Galaxy S8, göz tarama özelliği sayesinde kullanıcısına üst seviye bir güvenlik sunacak. Göz tarayıcısının yanında optik parmak izi okuyucusu da Galaxy S8'de yer alacak.

Galaxy S8 Serisinin Edge Modeli Gelmeyebilir!

Galaxy serisinin gözde telefonlarında kavisli ekran kullanacağının sinyallerini veren Samsung, Galaxy S8 modelinde yalnızca kavisli ekran kullanacak. Bundan da Galaxy S8'in Edge modelinin olmayacağı anlamını çıkarmak mümkün. Galaxy S8'in 5.5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüğünde AMOLED ekran ile gelmesi bekleniyor. Ancak ekran konusunda yeni bir atılım yapılıp iPhone 7'de yer alan DCI-P3 Wide Color Gamut'a geçiş yapılabilir.


Galaxy S8'de S-Pen Mi Kullanılacak?

Note serisine için özel tasarlanan S-Pen, Galaxy Note7 ile özellik açısından üst seviyelere ulaşmıştı. Kullanıcıların işin kolaylaştıran kalem ile Çeviri yapabilme, ekrandaki bir kareyi çekip video kaydedebilme, su altında çalışması ve geliştirilmiş özellikleri ile beğeni toplayarak çok sevilmişti. Galaxy S8 modeli ile ilk defa "S" serisine gelebilir.

Note serisinin isim açısından çok büyük prestij kaybettiği aşikar. Bunu telafi etmek için en iyi şekilde gelmesi amaçlanan Galaxy S8'de herşeyin gelebilme ihtimali oldukça olası bir durum. Tahminlerimize göre 1-2 yıl bu kötü şöhreti Note serisi atlatamayacak. Samsung da geliştirdiği S-Pen'i Galaxy S8'de kullanarak büyük bir sürpriz yapabilir.

Son gelen bilgilere göre Galaxy S8'de ekran kasa oranı %90 olacak. Bu da demek oluyor ki Galaxy S8'in ön yüzeyi komple ekran olacak. Galaxy S8'in fiyatının Galaxy Note 7 ile aynı olmasını bekliyoruz. Ama bu konu hakkında konuşmak için çok erken.

Bakalım Samsung Note 7'nin kötü şöhretini unutturmak için daha düşük bir fiyat etiketi sunacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.