Sarımsak Kokusundan Kurtulmanın Yöntemleri!

Ohio State Üniversitesi'nden bilin insanları faydalı olarak bilinen sarımsağı yedikten sonra malesef kokusu kalıyordu. İşte sarımsak kokusunu gidermenin yöntemleri...

Mucizevi olarak bilinen sarımsak her türlü derde deva olacak. İnsan sağlığına yararları da saymakla bitmiyor. Hem antibiyotik, hem antiviral, hem antifungal, hem de antibakteriyal! Bağışıklığı güçlendirir; astım, öksürük, bronşite iyi gelir. Fakat bu muhteşem bitkinin tek bir kötü yanı var ki, o da bazen oldukça rahatsız edici olabilen; yiyen insandan yayılan ve saklaması hiç de kolay olmayan kötü kokusu.

Bir süredir araştırmacıların üzerinde denemeler yaptığı sarımsağın kötü kokusunu gidermek için çalışmalar yapmaya devam ediyor. 24 saat sonra bile kokusu hissedilen kötü kokudan nasıl kurtulabileceğimizi ile ilgili araştırmalar yaptılar. Sarımsakla beraber marul, hindibaba, kereviz, patates, maydanoz, nane yaprakları, fesleğen ve mantar gibi gıdaların kokuyu yok ettiği bir süredir bilinmekteydi.

Ohio State Üniversitesi'nden Sheryl Barringer, saydığımız tüm besinler arasında sarımsak kokusunu bastırmada "nanenin" en etkili besin olduğunu ifade ediyor. Kokudan kurtulmanın bir diğer yolu ise, yarım bardak sütün bir kısmıyla ağzımızı çalkalamak; kalan kısmını da mideye indirmekten geçiyor. Elinizin altında süt yoksa aynı işlemi bir bardak suya bir miktar karbonat ekleyerek de yapabilirsiniz! Size saydığımız besinlerle beraber elme tüketmeninde kokuyu azaltma noktasında az önce saydığımız besinleride tüketmek faydalı olacak. Bu kadar kötü kokmasına rağmen faydalı olan sarımsağı tüketmenizi öneririz.

Siz Sarımsağı severek tüketenlerden misiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.