Şarj Kablolarınız Birbirine Karışmayacak!

Telefon şarjlarınız ve kablolarınızın karışmasından sıkıldıysanız bukleli kablo çözümü tamda size göre işte detaylar...

Wirelless şarj cihazları günümüzde sık kullanılmadığı halde kablolu şarj cihazlarına mecbur kalıyoruz. Ancak kimse masasında veya çantasında birbirine karışan ayırmak için dakikalarca uğraşmak iştemez. İşte bu durumda bukleli şarj kabloları devreye giriyor.

Normal bir şarj aletinizi veya kablanuzu bukleli şarj cihazı kablosuna dönüştürmek için ihtiyacınız olanlar sadece urşun kalem, elektrik bandı ve saç kurutma makinesi sadece bunlar yeterli olacaktır. Ancak bu uygulamayı gerçekleştirdinizde şarj kablonuz zarar görebilir veya ömü azalabilir ancak dolanmalardan kurtulacaksınız. Bu tür küçük riskleride göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

1.Adım:

Şimdi ilk olarak Usb kablonuzun baş kısmından, 2-2.5 cm mesafe olacak şekilde kalemin baş kısmına bantlamanız gerekir.

2.Adım:
Kablonuzu kaleme yavaşça ve aralarında boşluk kalmayıncak şekide sarmaya başlayın. Bu işlemi kablonuz bitene dek yapın, fakat telefon girişi kısmından yine 2.5 cm kabloyu sarmadan bırakın. Alt kısmı da bantlayınız.

3.Adım:
Saç kurutma makinenizi açın, 10 cm uzaktan kabloya tutun. Sıcaklık tüm kabloya dağılacak şekilde tutun, bu nedenle her yerine tuttuğunuza emin olun. Bu işlem yaklaşık 120 saniye(2 dakika) kadar olmalı.

4.Adım:
İşlem tamamlandı. Yalnızca 5-10 dakika kadar kablonun soğumasını bekleyeceksiniz. Bu zaman geçtikten sonra bantları çözün ve kalemi aradan çekip çıkarın. Bukle şeklindeki kablonuz hazır!

Siz şarj kablonuzu bukle yaptınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.