Seagate 10TB'lik harddiski piyasaya çıkmaya hazır!

Seagate yılın ilk aylarında görücüye çıkardığı 10TB'lık diskini temmuz ayında şatışa sunuyor...

Alibaba, Huawei firmalarına daha önceden temin edilen ürün bundan sonraki aşamalarda bulut tabanlı bilgi depolama merkezlerinin taleblerini karşılamayı planlıyor. Diskin özelliklerine bakıcak olursak burada standart 3,5 değişmez disk boyutu, 7 adet plakandan oluşan düzenek ve 14 okuma/yazma kafası yer alıyor.

Diskin içerisi ise helyum gazı ile batmış durumda. Helyum gazı diskin içerisindeki plakalar arası sürtünmeyi, ısınmayı ve az enerji tüketimini kolaylaştırıyor. Firmanın Türkiye sorumlusu İlknur Baydak "Kesintisiz çoğalma bildiren bilgi miktarıyla birlikte, daha düşük masraf üreten, daha iyi performans belirten depolama çözümleri seçim ediliyor" diyor.

Aynı zamanda Enterprise Capacity’nin TB başına en düşük enerji bitiren disk olduğunu ifade etti. Baydak, daha pozitif depolama kapasitesini, yüksek performans ve düşük enerji tüketimi ile bir araya getiren bu disk bir uçtan bir uca, veri depolama merkezlerinin de, bu merkezlerden hizmet alanların da fayda elde edebileceğini ifade etti.

Ürünün bir diğer özelliği 2.5 milyon saat arızasız çalışma düzenine sahip. SATA üzerinden 6GB, SAS üzerinden 12GB dosya aktarma hızına çıkabiliyor.

Şİmdi evdeki masaüstünüze 10TB'lik disk takmayı düşünürmüydünüz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.