Sony Xperia XA ve Xperia XA Ultra için Android Güncellemesi Durduruldu!

Sony Xperia XA ve Xperia XA Ultra akıllı telefonlar için Android 7.0 Nougat güncellemesi başladı ancak bugün durdurulma kararıyla gündeme geldi.

Sony, beklemediği bir sorundan dolayı Ultra Xperia XA ve XA modelleri için Android Nougat güncellemesini şuan için durdurdu. Sony Xperia serisinden Nugat iki cep telefonları için Android 7.0 güncellemesini yayıyoruz ile Haziran ayı ortasında başladı. Xperia XA ve XA Ultra yani güncelleme tamamlandı.

Ancak Sony şimdi bu güncellemeyi durdurduğunu açıkladı. Sony hali hazırda güncellemeye devam etmeyecek. Sony geçici bir şekilde duraklatma karar aldı. Yaşanılan teknik sorunlar çözüldükten sonra güncellemeye devam edilecektir. Geçici bir sorun olduğunu onarım yapıldıktan sonra güncellemenin dağıtılacağı belirtiliyor.

Sony tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:
"Xperia XA ve Xperia XA Ultra için Android 7.0 yükseltmesini dağıtım sistemindeki küçük performans tutarsızlıkları nedeniyle geçici olarak duraklatıyoruz. Yükseltmeyi başarıyla tamamladıysanız veya yükseltmediyseniz cihaz performansında önemli bir etki hissetmeyeceksiniz veya veri kaybı yaşamayacaksınız. Dağıtımı en kısa zamanda tüm kullanıcılar için tekrar başlatmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili bilgiyi sizlerle paylaşacağız."

Söz konusu sorunun ne zaman çözüleceği hakkında henüz birşey söylenmiş değil. Dağıtımı en kısa zamanda kullanıcılara tekrar başlatmak için çalıştıklarını belirten Sony, endişe edilecek birşeyin olmadığının altını da çizdi.

Peki siz yaşanan sorun için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.