Sony Xperia XZ'nin Fiyatı Dudak Uçuklatıyor!

Sony'nin yeni üst seviyeli akıllı telefonu Xperia XZ'nin fiyatı iPhone 7'den bile daha pahalı cep yakan telefon Amerika'da satışa sunuldu...

Sony IFA 2016'da resmen açıkladığı üst seviyeli akıllı tlefonu Xperia XZ modelini Amerika'da satışa çıkardı. Sony Xperia XZ'nin fiyatı cep yakacak kadar pahalı olduğu iddia ediliyor. Cep yakan telefon Amerika'da 700 dolar (2.200 TL - 2.400 TL) olarak satışa sunuldu.

Xperia XZ'de son zamanların popüler ekranı olan QHD 1080p çözünürlük 5.2 inç IPS ekran ile geldi. Snapdragon 820 işlemcisine sahip olan Xperia XZ tasarımı, pil ömrü ve bataryası ile Xperia X Performance modeline çok benzemektedir. Xperia XZ'nin yuvarlatılmış kenarları ve leke tutmayan oldukça dayanıklı ALKALEIDO alümünyüm alaşımından yapılmış olması ile beraber daha önceki modellerden çok farklı olmadığını söyleyebiliriz.

Kullancıların talepleri üzerine Sony kameraya manuel deklanşör hızı kontrolü ekliyor ve 4K videoyu ile 2x kayıpsız zoom desteğini geri getirmekte. Bunun yanı sıra Xperia XZ 2.900 mAh pil özelliği ile beraber Quick Charge 3.0 yeteneğine de sahip ancak hızlı şarj olup olmayacağı bilinmemekte.

Xperia XZ, f/2.0 lens ile 23 megapiksel arka kameraya sahip. Bu özellik daha önceki modellerle aynı görünebilir fakat Sony, XZ ve X Compact için yeni bir otomatik odaklama sistemi sunan yeni IMX300 sensörünü geliştirdi.

Bu kamera ile renk algılama, faz algılama özelliği kullanılıyor ve doğru mesafeyi ölçmek ve akıllıca hareket eden nesneleri izlemek için lazer devreye giriyor. Bu kuruluma Üçlü Görüntü Algılama deniyor ve görüntüler ile videolar için her zaman doğru odak sağlama özelliğine sahip. Sony Xperia XZ Snapdragon 820 yonga seti, stereo hoparlörü ve microSD kart desteği ile 200GB kadar genişletilen 32GB depolama 3GB RAM özellikleri yer alırken Type-C su geçirmezlik özelliğide yer alacak.

Siz Sony Xperia XZ'nin fiyatını ve özelliklerini nasıl buldunuz?


dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.