Sony'den beklenmedik birleşme!

Japon teknoloji devi bilindiği gibi son zamanlarda oynularlar gündeme geliyor. Sony yine oyun alanında beklenmedik bir gelişme ile gündeme oturdu!

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment; bu yeni değişiklikle birlikte Sony Interactive Entertainment (SIE) adlı yeni bir şirketin çatısı altında bir araya getirildi. Merkezi San Mateo'da olacak ayrıca Tokyo ve Londra'da da ofisleri bulunacak. Ocak ayında duyurusu yapılan söz konusu değişiklik resmi olarak 1 Nisan'da hayata geçirildi.
Sony'nin PlayStation bölümünün üst düzey yönetici olan Andrew House konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu firmaların bir araya getirilmesinin SIE'nin "PlayStation biriminin büyümesini dair de hızlı bir artış adına çok daha net hedefleri olan daha güçlü bir yapı haline geleceğini" açıkladı.
Bir diğer merak edilense Sony Computer Enertainment'ın elmas biçimli logosunun kullanılmaya devam edileceği belirtiliyor. Sony geçtiğimiz hafta da Asya pazarı için mobil oyunlar yapmaya odaklanan ayrı bir alt şirket kurduğunu da duyurmuştu.
Bakalım Sony ilerleyen günlerde oyun dünyasında neler yapacak.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?