Sony'in 4K ile İmtihanı!

Sony, iddialı telefonlarından biri olan Premium modeli Xperia XZ ile 4K ısı problemlerini çözmüş görünüyor. Eski telefon modellerine göre daha etkileyici..

Sony'nin Xperia XZ Premium hakkında söylenecek çok şey var. Bununla birlikte, hemen atılabilecek dikkat edilmesi gerekilen suçlama, Sony'nin rekabet etmeye çalışmadığı fikridir.

Elbette, on beş yıl sonra Xperia markası hiç sıkışmadı. Ne olursa olsun, hem Samsung hem de Apple son on iki ayda markalarına büyük hit yaptı belki şimdi Sony'nin kendi göstermesi için doğru zaman. Sony, Xperia XZ Premium ile en cesur hareketini yapabilir. Çünkü o bu alanda ciddiye alınacak bir telefon.

5,5 inç HDR'ye hazır 4K ekran, Snapdragon 835 işlemci ve 19 megapiksel kameraya sahip olan XZ Premium, geçen yıl XZ'nin özelliklerini yeni bir noktaya taşıyor. Bellek anlamında, 4GB RAM ve 64GB dahili depolama birimi içeriyor. Dahası, ağır 3230mAh bataryası var ve Android Nuga önceden kurulmuş olarak hazır geliyor.

Cihaz teknik alanda oldukça eykileyici ancak bazı uygulamalarda ısıda önemli bir artış oluşturmadan bir önceki modellerine nazaran daha birçok görevi görebiliyor. Telefonunuzda 4K video izlemenize olanak sağlayan Sony'in son telefonu olan Xperia XZ Premium modelinde görüntüler sürekli açık ve parlak renkli görünüyor.

Bu biraz utanç verici olsa da Sony'in en iyi 4K video izleyebileceğiniz telefonu olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan bir testte Sony'in 8 telefonu diğer eski Sony cihazlarına göre daha iyi kayıt performansı sağladı. Dilerseniz aşağıdaki videoyu izleyerek Sony'in telefonlarının 4K karşılaştırması hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Peki siz Sony'in rekabet ortamına pek girmemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.