Teknolojide rekor büyüme!

Teknoloji her an büyümeye devam ediyor. Kullanıcıların da teknolojiye ilgi göstermesi teknoloji de rekor büyümeyi de beraberinde gerirdi. İşte tüm detaylar.

Türkiye'de teknoloji ve teknoloji ürünleri son yıllarda sürekli büyüyordu. Son olarak devlet tarafından yapılan zamlara karşın bu büyüme devam etti. Teknolojide büyüme rekor seviyede gerçekleşti.

GfK TEMAX tarafından yürütülen araştırma sonuçları şaşırttı. Geçen yılın 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre ciroda en fazla büyüyen sektörler telekom, küçük ev aletleri ve ofis ekipmanları ve sarf malzemeleri oldu, toplam pazar bu döneme göre adet bazında yüzde 0,8 küçüldüğü gözlendi.

Türkiye tüketici teknolojisi ürünleri pazarında ki büyüme atılan yanlış adımlara rağmen büyüme belirtisi gösteriyor. Geçen yılın son çeyreği ve bir önceki yılın aynı dönemi kıyaslandığında teknoloji pazarı 11,6 büyüyerek 11,2 milyar liralık ciro elde etti.

Son zamanlarda 4.5G ile birlikte oldukça konuşulan telekom pazarı geride bıraktığımız yılda 2014 yılı baz alındığında yüzde 27 büyüme göstererek 17,3 milyar lira gelir sağladı. Tablet ve akıllı telefon pazarına gelen art arda zamlar kullanıcıalrı bu ürünlerden uzaklaştırmamış olacak ki akıllı telefonlardaki yüzde 29'luk büyüme ciro artışının ana sebebi oldu

Ülkemizde bir türlü büyüme gösteremeyen sektör olan bilişim teknolojileri sektörü geçen yıl cirosal olarak yüzde 2,5 daraldı. Beyaz eşya sektörü de cirosu ise 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13'lük büyümeyle 9,04 milyar liraya ulaştı.

Türkiye sürekli olarak tekonlojiye yatırım yapsa da diğer ülkelere göre bir hayli geride. Bakalım ilerleyen senelerde teknoloji de büyüme nasıl olacak ?