Teknosa'dan Şok Haber!

Teknosa'dan üzücü bir haber. Türkiye genelinde 300'e yakın mağazası bulunan Teknosa'dan yeniden yapılanma kararı alarak 77 mağazasını kapatacağını duyurdu...

Haziran ayında yapılan toplantı sonucunda Teknosa'nın 300'e yakın mağazasını kapatacağı öğrenildi. Türkiyenin elektronik ürünler satan şirketinden biri olan Teknosa istediği rakamlara ulaşamayınca mağazaları yavaş yavaş kapatmaya başladı.

Önceleri 90 mağazasını kapatmayı düşünen şirket şimdi ise 77 mağazayı kapatacağını duyurdu. Haziran ayında 12 mağazasını kapatan teknosa Eylül ayına kadar geriye kalan mağazalarıda kapatacak. Kapatılan iller ise Adana, Artvin İzmir, Aydın, İstanbul, Ankara, Rize, Sivas, Yalova, Mardin gibi illerde kapanmış.


Teknosa'nın almış olduğu bu karardan dolayı teknoloji marketi açmak isteyen rakiplerinin gözünü korkutarak hedeflerini biraz ertelemelerini sağlayabilir. Çünkü böyle büyük bir firma mağaza kapatmaya gittiğine göre durum gerçekten ciddi olmalı.

Teknosa 2014 yılında Şırnak ve Çizre ilçesinde de mağaza açarak Türkiyenin 81 ilinde hizmet vermeye başlamıştı. Fakat işler düşüldüğü gibi gitmeyince kapatma kararı aldı.
Teknosa'dan konu ile ilgili bir açıklama geldi;

Peki sizce Teknosa nasıl bir strateji içerisinde?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.